Zakelijke dienstverlening

Project: The Joan, Amsterdam

In april 2022 is kantoorgebouw The Joan opgeleverd aan de eigenaar. Een uniek, modern en multifunctioneel verzamelgebouw langs de A10. Een aanjager voor meer levendigheid op het Amstel Business Park in Amsterdam. De komst van The Joan speelt in op de toenemende vraag naar duurzame en gezonde werkomgevingen op goed bereikbare locaties.

Insite Remote: verbinding maakt mogelijk

Insite Remote: verbinding maakt mogelijk

Insite Remote (IR) is een in Utrecht gevestigde landelijk opererende dienstverlener. Vanuit ons Remote Service Center (RSC) verlenen wij vanuit een centraal punt in Nederland onze dienstverlening. Onze Remote Engineers bewaken vanuit het RSC de continuïteit van uw systemen en maken hierbij gebruik van specialistische technische kennis om storingen op afstand te voorkomen en indien nodig op te lossen.

Project SmoothEMS met Gridshield van start

Meer elektrische auto’s opladen met ‘vangnet’ dat het stroomnet beschermt

Door het laden van elektrische auto’s slim aan te sturen en een ‘vangnet’ toe te voegen, kunnen meer elektrische auto’s op een locatie probleemloos geladen worden. Dat is de gedachte achter het project SmoothEMS met Gridshield dat onlangs van start is gegaan. In het kader van het meerjarige project worden proeven uitgevoerd bij de parkeerplaats van het hoofdkantoor van a.s.r. verzekeringen in Utrecht, bij het provinciehuis in Zwolle en op de campus van de Universiteit Twente.

In het project SmoothEMS met Gridshield wordt gewerkt aan een gevalideerd Energiemanagementsysteem (EMS) waarmee apparaten zoals elektrische auto’s slim aangestuurd kunnen worden. Het bijzondere is dat expliciet rekening gehouden wordt met de mogelijkheid tot het falen van het systeem door overbelasting of cyberaanvallen. In de basis regelt het EMS het laden en alle andere stromen (verbruik en opwek) op die locatie, het gebouw en het net. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van complexe prognoses van verbruik en opwek. In een regulier EMS is het noodzakelijk een veiligheidsmarge te hanteren om eventuele afwijkingen van de prognose te kunnen opvangen. In het SmoothEMS met GridShield kan de veiligheidsmarge veel kleiner zijn. Het GridShield registreert namelijk in real time de energiestromen en als die buiten de veiligheidsmarges van het net vallen, wordt het laden tijdelijk in snelheid verlaagd of eventueel gestopt. De twee bij ElaadNL ontwikkelde technieken (centraal gestuurd of decentraal gestuurd) die vorig jaar als Proof of Concept werden gepresenteerd worden in deze proef in de praktijk getest. De verwachting is dat een goed functionerend GridShield stroomstoringen kan voorkomen en maximaal gebruik van laadpalen mogelijk maakt In het project zal de technologie zowel op een groot kantorenterrein worden getest in combinatie met tal van andere flexibele verbruiks- en productie-eenheden (bij a.s.r.) als op locaties die meer lijken op het stroomnet zoals dat bij iedereen in de wijk ligt (op de campus van de Universiteit Twente en bij het provinciehuis).

kropman-de-groene-installateur-duurzaam-duurzaamheid-gridshield-smoothEMS.jpg

Bij normale omstandigheden stemt het SmoothEMS met GridShield vraag naar stroom (voor bijvoorbeeld laden van elektrische auto’s) en aanbod (bijvoorbeeld uit de aanwezige zonnepanelen) flexibel op elkaar af. Zo kunnen gebruikers het stroomnet ook bij grote en moeilijk voorspelbare belasting optimaal blijven gebruiken en kan optimaal gebruik gemaakt worden van de ruimte op het net en de beschikbare duurzame energie.

Het project levert een bijdrage aan een veilig, betaalbaar en betrouwbaar energiesysteem, waarin veel ruimte is voor duurzame opwek en het laden van elektrische voertuigen. In congestiegebieden komt zo ruimte vrij om te groeien.

In het project werken partijen uit de hele keten samen, via deelname van de Universiteit Twente, Kropman installatietechniek, Amperapark, MENNEKES eMobility, a.s.r. verzekeringen en ElaadNL. Het project dat tot maart 2024 duurt, ontvangt subsidie uit de MOOI-regeling van het ministerie van EZK.

Samen met én voor Waterschap Zuiderzeeland

Kropman Services is trots dat zij zich nu mag scharen onder de leveranciers van Waterschap Zuiderzeeland en mag ondersteunen bij de belangrijke taken die zij verrichten. Op 15 februari 2021 start de samenwerking in de vorm van een onderhoudsovereenkomst voor alle gebouw gebonden installaties op de verschillende locaties. Wij gaan het beheer en onderhoud verzorgen voor de komende vijf jaar met de optie om daarna twee maal met 12 maanden te verlengen.

Het werkgebied van Waterschap Zuiderzeeland bevindt zich op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Hier vind je zuiveringen, gemalen en dijken. Daarmee werkt het waterschap aan schoon en voldoende water. Aanvullend zorgen zij dat mensen in veiligheid kunnen leven in de steden en op het platteland. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het veranderende klimaat veroorzaakt steeds meer uitgesproken uitersten. Het wordt warmer, de zeespiegel stijgt en het regent en waait heviger en vaker. Daarom is het waterschap iedere dag in beweging om de hoeveelheid water op het juiste peil te houden.

Samenwerken

Samenwerken staat binnen Waterschap Zuiderzeeland centraal. Dat geldt voor collega’s onderling, voor de manier waarop het waterschap wordt bestuurd en voor de manier waarop zij omgaan met partners, ondernemers, agrariërs en inwoners. Samen met én voor hen.

Fotografie: Freddy Schinkel

Fotografie: Freddy Schinkel

Waterschap Zuiderzeeland denkt ook vooruit over duurzaamheid en bijvoorbeeld het winnen van energie uit water. Over de effecten van klimaatverandering en de kansen van de circulaire economie. Als technisch dienstverlener en partner heeft Kropman de ambitie om onze klanten te helpen bij het waarmaken van haar doelstellingen. Uiteraard zetten wij onze kennis in om het duurzaamheidsbeleid van onze klanten te vertalen naar passende technische oplossingen. Wij denken de komende jaren graag met Waterschap Zuiderzeeland mee.

Wij kijken uit naar de samenwerking!

 

The Joan: een multifunctioneel kantoorgebouw voor innovatief werken van 24.000 m2

The Joan: een multifunctioneel kantoorgebouw voor innovatief werken van 24.000 m2

The Joan wordt een bedrijfsverzamelgebouw in Werkstad Overamstel te Amsterdam Duivendrecht met een zichtlocatie aan de A10. Kropman Installatietechniek realiseert in samenwerking met Visser & Smit Bouw in opdracht van Being dit duurzame kantoorgebouw. Het pand telt 24.000 vierkante meter aan flexibele en kwalitatieve kantoorruimtes, kwalitatief restaurant, en royale werkplaatsen.The Joan wordt een aanjager voor nieuwe stedelijke levendigheid in dit deelgebied van Amsterdam.

Architectenbureau OZ is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp. Kropman Installatietechniek is samen met Visser & Smit Bouw verantwoordelijk voor de realisatie van het geheel van The Joan.

the-joan-bouw-installatie-installaties-installateitechniek-services-beheer-groene-installateur-bouw-project.jpeg

Start bouw
De bouw van The Joan is op 8 oktober 2020 gestart. In The Joan staat gezondheid en comfort voorop, met een duurzaamheidsambitie BREEAM Excellent. Het ontwerp kenmerkt zich door de glazen gevel met stalen kruizen en een open uitstraling. Door de toepassing van veel glas in de gevel is er sprake van veel natuurlijk lichtinval en veel uitzicht naar buiten. Daarnaast is iedere verdieping voorzien van levende verticale begroeiing, die wordt gevoed met opgevangen regenwater. De oplevering van The Joan staat gepland op april 2022.

Kropman Installatietechniek is verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van alle gebouw gebonden installaties, waaronder:

  • Hemelwaterinstallaties en vuilwaterinstallaties.

  • Drinkwaterinstallaties en grijswaterinstallaties (hergebruik regenwater).

  • Brandbestijdingsinstallaties,

  • Ventilatie en luchtbehandelingsinstallaties.

  • Regeltechnische installaties.

  • Elektrotechnische installaties.

  • Communicatie en beveiligingsinstallaties.

  • Gebouwbeheersysteem.